Hazır Havuz Yapımı
Havuz yapımı konusunda ki seçeneklerin artması ve her bütçeye uygun havuz yapılabilmesi imkanı ile birlikte yüzme havuzları her bahçenin bir parçası haline gelmiştir.
Günümüzde salgın hastalıkların artışı, denizlerde ki kirlilik seviyesinin yükselmesi, yoğun iş hayatı sebebiyle yeterli ve düzgün bir tatil planının yapılamaması sonucu özel yüzme havuzlarını lüks olmaktan çıkarmış bir ihtiyaç haline getirmiştir.
MK HAVUZ olarak sektördeki yaklaşık 30 yıllık tecrübemiz ve bilgi birikimimiz sayesinde sizlere gerekli ve doğru bilgiyi sunmaktayız.
Kurulum ve maliyet konusunda en uygun havuz tercih hazır havuz sistemlerinden birisi olacaktır. Skimmer sistemli olması sebebiyle denge deposu ve taşma kanalı gibi yapıları gerektirmeyen bir sistemdir.
Prefabrik havuz çeşitleri:
1. Hazır (prefabrik) skimmer sistemli havuzlar;
Yapım aşamaları;
-
Projelendirme, fiyatlandırma aşaması
-
Ölçülendirme ve hafriyat aşaması; Hafriyat alımı havuz alanı çevresi boyunca çalışma payı yaklaşık 60 cm olacak şekilde yapılmalıdır.
-
Alt yapı ve kaba inşaat aşaması; Bu sistemde havuz için denge deposu kurulmasına gerek yoktur. Kaba inşaat işleri açısından da oldukça kolaylık sağlayan bir sistemdir. Hafriyat alımından sonra zemine demir donatılı 25 cm-30 cm kalınlığında pürüzsüz bir yüzeye sahip beton dökülmesi gerekmektedir. Havuzun kurulumundan önce projede belirtilen ölçüler doğrultusunda havuzun iki uzun kenarı boyunca betonarme veya içi harçla doldurulmuş yığma tuğla ile perde oluşturulmalıdır. Havuz çevresi boyunca taşma kanalı yapılmayacağı içinde işçilik, zaman ve maliyet açısından da kolaylık sağlayacak bir sistemdir. Makine dairesi için gerekli alanın olmadığı durumlar da polyester hazır makine daireleri tercih edilebilir. Polyester makine dairesi seçimi kaba inşaat aşamasında büyük kolaylık sağlayacak ve maliyeti oldukça düşürecektir. Havuz kurulumu sonrasında geride kalan iki kenar için ise havuz ile arasında XPS-EPS gibi dolgu malzemesi olacak şekilde bir tuğla duvar örülmelidir.
-
İnce inşaat işleri aşaması; Havuz iç kaplaması LİNER olmasından dolayı ince işçilikte süreci oldukça hızlandıracağı gibi maliyeti de ciddi oranda düşürecek bir sistemdir.
-
Havuz çevresi geri dolgu yapımı ve teras alanlarının oluşturulması
-
Mekanik tesisatın kurulması
-
Çelik panel skimmer sistemli havuzlar;
Yapım aşamaları;
-
Projelendirme, fiyatlandırma aşaması
-
Ölçülendirme ve hafriyat aşaması; Hafriyat alımı havuz alanı çevresi boyunca çalışma payı yaklaşık 60 cm olacak şekilde yapılmalıdır
-
Alt yapı ve kaba inşaat aşaması; Bu sistemde havuz için denge deposu kurulmasına gerek yoktur. Kaba inşaat işleri açısından da oldukça kolaylık sağlayan bir sistemdir. Hafriyat alımından sonra zemine demir donatılı 25 cm-30 cm kalınlığında pürüzsüz bir yüzeye sahip beton dökülmesi gerekmektedir. Havuz çevresi boyunca taşma kanalı yapılmayacağı içinde işçilik, zaman ve maliyet açısından da kolaylık sağlayacak bir sistemdir. Makine dairesi için gerekli alanın olmadığı durumlar da polyester hazır makine daireleri tercih edilebilir. Polyester makine dairesi seçimi kaba inşaat aşamasında büyük kolaylık sağlayacak ve maliyeti oldukça düşürecektir. Havuz kurulumundan sonra panel yüklerinin desteklenmesi için yapılan profil dayamalar 40 cm beton altında kalacak şekilde havuz çevresine beton dolgu yapılmalıdır.
-
İnce inşaat işleri aşaması; Havuz iç kaplaması LİNER olmasından dolayı ince işçilikte süreci oldukça hızlandıracağı gibi maliyeti de ciddi oranda düşürecek bir sistemdir.
-
Havuz çevresi geri dolgu yapımı ve teras alanlarının oluşturulması
-
Mekanik tesisatın kurulması