Süs Havuzları Yapımı

Havuzlar kullanım amaçlı olmasının yanı sıra görsel olarak da bulundukları ortama şık bir görüntü katmalarından dolayı, peyzaj ve çevre düzenlemelerinde de oldukça rağbet görmektedirler. Süs havuzları peyzaj yapılacak alan içerisine istenilen her boyut ve görsele uygun olabilecek şekilde dizayn edilebilmektedir. Süs havuzlarının yapımında dikkat edilmesi gereken husus, geçici bir süre göz önünde bulundurularak değil, kalıcı daimi bir sistemin kurulması yönünde olmalıdır.

Süs havuzu yapım aşamaları:

  • Projelendirme ve bütçe belirleme aşaması:

Süs havuzu yapılacak alana istenilen her şekle uygun olarak projelendirilir. Maliyet açısından yapımda kullanılacak doğru malzeme ve görsel seçimleri bu aşamada gerçekleştirilir.

  • Hafriyat aşaması:

Şantiye de projesine uygun alanın belirlenmesi, işaretlenmesi ve istenilen proje kotlarına göre kazı işlerinin yaptırılması aşamasıdır.

  • Kaba inşaat işleri ve altyapı işleri aşaması:

Süs havuzu yapımında en doğru malzeme istenilen her şeklin verilebilmesi açısından betondur. Demir donatı montajının tamamlanması sonrasında havuz sirkülasyon sistemi için gerekli altyapı (borulama) kurulur. Havuz aydınlatma sistemi için projesine uygun olarak lamba kasaları, elektrik hatlarının çekilmesi sağlanır. Borulama ve elektrik sistemleri için gerekli testler yapılır. Tüm bu işlemlerin tamamlanmasının ardından istenilen şeklin kalıp malzemeleri yardımıyla oluşturulması sağlanır ve beton dökümü gerçekleştirilir. Kalıp sökümü sonrasında beton yüzeyindeki kusurlu imalatların, boşlukların (segregasyon) düzeltilmesi gereklidir. Makine dairesi için alanın belirlenmesi ve kaba işlerinin yapılması da bu aşamada gerçekleştirilir.

  • İnce inşaat işleri aşaması:

Bu aşamada havuzun sıva, su izolasyonu gibi uygulamalarının ardından tercih edilen malzeme ile havuz iç yüzeyinin kaplama imalatları yapılır. Kaplama malzemesi olarak seramik, liner, taş vb. malzemeler tercih edilebilir. Liner seçimi için havuz iç yüzeyi betonarmesi düzgün ise sıva ve izolasyon gibi uygulamalar gerekli olmayabilir. Bu özelliği ile liner seçimi uygulamada kolaylık ve ekonomi sağlamaktadır. İstenilen her şekle uygulanabilirliği ve faklı desen, renk seçeneklerinin olması liner malzemenin bir adım önde olmasını sağlamaktadır. MK HAVUZ liner malzeme konusunda Avrupa’dan ithal Alkorplan marka malzeme ile imalatlarını gerçekleştirmektedir. Kir tutmayan, 1.50 mm kalınlığa sahip, iç yapısı file donatılı olan ve 10 yıl sızdırmazlık garantisi ile Alkorplan Liner malzemesi piyasa koşullarının üst segmentinde yer almaktadır. Malzeme tedariği, işçilik ve uygulama konularında tamamen profesyonel ekipler ile çalışmanın sağladığı ayrıcalığı yaşamanız ve tecrübe edebilmeniz için MK HAVUZ ailesini sizler için en doğru tercih olacaktır.

 

Elektrik ve mekanik tesisat işleri aşaması:

Altyapısı ve ince işler aşaması tamamlanmış olan havuzların sirkülasyon sisteminin kurulması, aydınlatma armatürlerinin montajı görselde yer alan var ise dekor ürünlerinin yerleştirilmesi aşamasıdır. Havuz arıtmasında kurulacak sistemin TSE standartlarına uygun olacak şekilde kurulumu sağlanır. Filtrasyon sistemi için gerekli filtre, pompa ve havuz suyunun temiz kalmasını sağlayacak dozaj sisteminin montajı yapılır. Tüm montaj işlemleri tamamlandıktan sonra havuz çalıştırılarak gerekli testler ve kontroller gerçekleştirilir.

 

Havuz çevresi peyzaj çalışmaları:

Havuz için gerekli tüm imalatların tamamlanması ve test edilmesinden sonraki aşamadır.

MK HAVUZ süs havuzlarının tüm uygulama çeşitleri ve uygulamanın her kademesinde hizmet vermektedir.

Süs havuzu (gölet, dere, oyun havuzu, kuru havuz vb.) konusunda sayısız referansa, uygulamada en doğru malzeme seçiminin gerçekleştirilmesini sağlayacak bilgi ve tecrübeye sahip olması MK HAVUZ ’u tüm rakiplerinden üstün kılmaktadır.

 

 

WhatsApp chat WhatsApp Danışma Hattı